Vegoschnitzel med dillcreme fraiche med citron & timjansås

Ugnsbakad vegoschnitzel med dillcreme fraiche, kokt potatis, citronsås, avokadoröra samt wokgrönsaker.
 
 
Detta var min påskmat. Jo, jag vet. Det var ett tag sen men hade helt glömt bort att lägga upp det.
Jag är faktiskt lite småstolt att jag fick ihop en sådan god rätt. Det är alltid något jag brukar misslyckas med,
men inte här inte. 

Recepten nedanför är på ett ungefär då detta gjordes i mitt lilla huvud och inte efter recept. 
Men recept är ju ändå bara en guideline och ska ju inte följas strikt ändå, eller hur? ^,^
 
 
Ugnsbakad Vegoschnitzel på grönsaksbädd
- 1-2 Anammas schnitzel
- ca 1 dl Sour Supreme 
- Dill
- Havssalt
- Frysta wokgrönsaker
- Olivolja
 
 
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll grönsakerna i en form så de täcker botten. Virvla över oljan och strö över lite havssalt.
3. Blanda sour supreme, dill och salt i en skål. 
4. Lägg schnitzlarna i formen och smeta på creme fraicheröran. Ungefär 0,5cm tjock.
5. Sätt in i ugnen i cirka 25 min eller tills det fått färg.
 
Citron & timjansås
- Vegetabiliskt smör 
- 1st Schalottenlök
- ca 3 dl Sojagrädde
- ½ Grönsaksbuljong
- ½ Citron
- Färsk timjan
- Salt & peppar
 
Gör såhär:
1. Hacka löken och timjan. Smält rikligt med smör och fräs.
2. Häll i grädden och lägg i buljongen under omrörning.
3. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.

 
Kittys Goda Avokadoröra
- 1-2 Avokado
- 1st Rödlök
- ca 1-2 dl Äggfri majonäs
- 2 dl Sour Supreme
- 3-4 msk Hackad dill
- Salt
 
Gör såhär:
1. Hacka avokadon i små tärningar och rödlöken smått. Blanda majonäs och Sour Supreme och rör ner avokadon löken och den hackad dillen. Smaka av med salt. Vitlök kan tillsättas om man vill.
 
________________________________________________________________________________________
Om ni testar något av recepten så får ni gärna skriva vad ni tyckte om det.
Är alltid skoj att höra vad andra tycker om ens recept! (: