Hemmagjord vegansk majonäs

Gjorde majonäs idag för andra gången.
Jag gjorde dock ett mindre misstag denna gång som ändrade smaken lite.
Jag hade i Alpros vanliga sojamjölk som är sötad, vilket resulterade i att den blev just sötare än den borde.
Detta stod inget om i receptet jag använde och så smart som jag är så tänkte jag inte ens att det Skulle bli sött.
Sist använde jag Lidl's osötade sojamjölk och det blev toppen. Dessutom är den billigare än den i vanliga matbutiker.
Enkelt som en pannkaka är det att göra också. Har ändrat det till en aning bättre i mitt tycke. Annars är originalet ifrån Vegania.
Vegansk majonäs
• 1 dl sojamjölk osötad
• 0,5 tsk salt
• 1,5 tsk senap (mild)
• 3 tsk citronjuice
• ca 1,5 dl olja (ta mer om det behövs)
Blanda mjölk, salt, senap i en mixer.
Häll ner oljan i en stråle och låt den mixa en stund även efter oljan hällts i, någon minut räcker.
Häll i citronen så den tjocknar ytterligare lite till. Är den fortfarande inte så tjock så ställ in den i kylen en stund, ibland kan det behövas någon timme för att få maximal tjocklek.
Där är grunden för en majjo som senare kan smaksättas och användas till dippa, dressing eller ha i t.e.x som en gojja på smörgåstårta.
Är det planerat att du ska tillägga något som är salt som t.ex tångkaviar, så minska mängden salt.

Den blir Kanske en aning lösare i konsistensen än en vanlig majjo, men smaken är det absolut inget fel på.
Första gången jag gjorde den så slog smaken verkligen och det var förvånansvärt likt äggmajonäsen att jag inte kunde sluta äta.
Tar 5-10 minuter att göra sen har du 2-2,5 dl majonäs färdig. Enkelt, snabbt och gott! (: